Videospeler inladen...

Privésauna’s moeten dicht blijven: “Onbegrijpelijk, er komen maximum vier personen uit dezelfde bubbel langs”

De vereniging van sauna's in ons land wil dat de Veiligheidsraad privésauna's opnieuw laat open gaan. Ze begrijpt niet dat er geen verschil wordt gemaakt tussen publieke en privésauna’s. "Privé zijn er maximaal vier mensen tegelijk toegelaten en die wonen bijna altijd al in dezelfde bubbel", klinkt het.

An Verwimp baat in Oud-Heverlee Het Saunahuisje uit. Zij begrijpt niet dat de Veiligheidsraad geen beslissing heeft genomen voor privésauna’s. “Wij kunnen op een veilige manier openen. Contact met de klant is er alleen bij het binnen komen. Ze kunnen een mondmasker dragen tot in de kleedkamer en vanaf dan zijn ze alleen in hun eigen bubbel. Tussen twee klanten is er ook altijd een uur tijd om te poetsen. Ze kruisen elkaar zelfs nooit.”

Onbegrijpelijk

Ook de Sauna Vereniging België vraagt een versoepeling voor privé-sauna's. "De laatste weken hebben wij bij de verschillende actoren geprobeerd om het verschil tussen privé- en publieke sauna uit te leggen. Privé-sauna’s werken steeds op afspraak en ontvangen per tijdsblok slechts twee of maximum vier mensen, die vaak tot dezelfde bubbel behoren. Zij komen niet in contact met andere klanten, omdat de reservaties niet op mekaar aansluiten. Er is op elk moment sociale afstand met de klant en na elk bezoek wordt alles grondig gereinigd en ontsmet”, vindt voorzitter Erik Defillet.

Bij veel van onze leden staat het water aan de lippen

Erik Defillet, voorzitter Sauna Vereniging België

Daarnaast vreest Defillet ook voor een financiële ramp in de sector: “Bij sauna’s, zowel privé als publiek,  spreek je meteen over miljoeneninvesteringen. Bij veel van onze leden staat het water dan ook aan de lippen. We appreciëren de inspanningen van de regering om bedrijven en zelfstandigen financieel te ondersteunen, maar vrezen dat dat in ons business model slechts een druppel op een hete plaat is. We hebben een rondvraag gedaan bij onze leden en daaruit blijkt dat 25 procent van alle jobs in de sector in gevaar is. Zeker als de heropening uitgesteld blijft worden." 

Herbekijk hieronder de journaalreportage over het onderwerp:

Videospeler inladen...

Meest gelezen