Han Coucke

Quarantainefilmpjes Han Coucke vanuit motorhome meer dan 3 miljoen keer bekeken

Comedian Han Coucke uit Merelbeke stak zijn typetje Han Solo, met de start van de coronacrisis,  in quarantaine. Hij deed dat in een motorhome in Merelbeke. Elke dag plaatste Han op Facebook een humoristisch filmpje geïnspireerd op de actualiteit. Na 50 dagen zijn de filmpjes van Han Solo meer dan 3 miljoen keer bekeken. 

‘Ik begon met een paar filmpjes. Eén week was het plan, maar de lockdown bleef maar duren. Ik zag dat er heel veel mensen keken en reageerden zoals ‘Oh Han Solo, niet stoppen, je bent de lach elke morgen aan de ontbijttafel’ en dat was fantastisch. Dus het zijn uiteindelijk 50 filmpjes geworden.’ Samen zijn de filmpjes 3.500.000 keer bekeken.

Ik heb alles samen 1 uur en 20 minuten gefilmd.  Eigenlijk heb ik een langspeelfilm gemaakt! 

De humor van Han Solo liet zich inspireren op het nieuws van de dag. "Er gebeurde veel, elke dag veranderde ons leven. De mensen lopen soms op de tippen van hun tenen. En dat kan ik gebruiken. Dat is ideaal om Han Solo te laten op reageren. Dan maak ik een filmpje en smijt het online. Dat gaat heel snel en soms gaat het viraal", vertelt Han Coucke aan Radio 2 Oost-Vlaanderen . Sommige filmpjes haalden bijna 300.000 views.

Eigen tv-kanaal

Han Coucke heeft geleerd dat het gemakkelijk werkt. ‘"Je moet met niemand rekening houden. Het gaat snel. Ik heb ondervonden dat je je eigen tv-kanaal kan bouwen. Je creëert je eigen wereld en als het aanspreekt, krijg je volgers. Ik plaatste de filmpjes elke dag op een vast tijdstip. Ik ga niet zeggen dat mensen er voor opstonden, maar aan de ontbijttafel werd het bijvoorbeeld wel opgezet."

Zoon Staf: "Eén euro per filmpje"

Ook het gezin van Han Coucke werd voor de filmpjes ingeschakeld. Zoon Staf (11) filmde met de smartphone. ‘"k vond dat wel leuk. Ik was cameraman en moest soms de muziek aanzetten. Ik kreeg van mijn papa 1 euro per filmpje en als het 100.000 keer of meer bekeken werd, 5 euro." Staf Coucke kwam ook in beeld. "In een filmpje giet papa een emmer water over mij, maar het was warm water uit de jacuzzi."

"We hebben eigenlijk een reeksje gemaakt met de mensen rondom mij", voegt Han er aan toe. "De winkelbediende, de politieman die mij oppakt of oma die meedoet in het filmpje."

(lees verder onder het filmpje)

Motorhome als decor

Het filmpjesexperiment van Han Coucke heeft ook gevolgen voor zijn nieuwe show. ‘We zijn nu aan het schrijven en de belevenissen van Han Solo in de motorhome zullen deel van de nieuwe show uitmaken.  Ik heb waarschijnlijk al een decor. Ik ga een motorhome meenemen op het podium, maar het zal natuurlijk een replica zijn."

Meest gelezen