Sally V op Wikipedia.org

Crematorium uit Holsbeek schenkt opbrengst verkoop edele metalen aan COVID-19-onderzoek

Het crematorium Hofheide uit Holsbeek heeft donderdag een cheque van 28.000 euro overgemaakt aan viroloog Marc Van Ranst. Het geld is bestemd voor onderzoek naar het COVID-19-virus en is afkomstig van de verkoop van gerecupereerde edele metalen uit gecremeerde lichamen. 

Ook voor het crematorium Hofheide uit Holsbeek zijn het bijzondere dagen. "Zo'n periode hebben we nog nooit meegemaakt", zegt directeur Jacques Roggen. "We hadden ontzettend veel werk, alle tijdsloten waren ingevuld. Maar naast al dat werk, was het emotioneel ook zwaar. Want het afscheid van een dierbare verliep op een totaal andere manier, in zeer intieme kring met de nodige afstand." 

Goed doel

Elk jaar doneert het crematorium de opbrengst van de verkoop van edele metalen aan een goed doel. "Wij recycleren de metalen die vrijkomen na een crematieproces", verduidelijkt Roggen. "Dat kunnen kunstheupen zijn, maar evengoed goud of zilver. Die metalen worden dan gerecycleerd en de winst komt terug naar ons. Die geven wij dan aan een goed doel. En met alles wat er gebeurd is, moesten we niet lang twijfelen om het bedrag van dit jaar, zo'n 28.000 euro, aan Marc Van Ranst te schenken voor zijn onderzoek naar het coronavirus." 

Meest gelezen