AFP or licensors

Dansschool in Oudenaarde mag heropenen: "We installeren een dansvloer buiten en hebben strenge regels" 

Dansschool Studio Minne in Oudenaarde heeft uitzonderlijke toestemming gekregen om de lessen te hervatten. Hobbyscholen, zoals dansscholen, mogen volgens de coronamaatregelen eigenlijk nog niet heropenen. Maar Studio Minne organiseert haar danslessen buiten, legt de leerlingen strenge voorwaarden op en zorgt ervoor dat de verschillende groepen elkaar niet kruisen.

Vandaag en maandag herstarten de scholen hun werking. Dansscholen  mogen daarentegen nog niet herbeginnen, omdat de coronamaatregelen indoor sporten nog niet toelaten.  Maar de leden van dansschool Studio Minne uit Oudenaarde mogen wél alweer dansen vanaf volgende week woensdag. Zaakvoerster Liesbeth Minne kreeg namelijk toestemming van de stad Oudenaarde om openlucht danslessen te organiseren, voor groepen van maximum twintig leerlingen.

Dansvloer in openlucht en strenge regels

De dansschool zal telkens van woensdagnamiddag tot zondag een professionele dansvloer laten installeren op het terras van sporthal De Rode Los. Liesbeth Minne: “De dansvloer zal achter het nieuwe sportcomplex liggen, aan het zwembad. Hij is zo'n 135 vierkante meter groot, want zo kan de afstand tussen de dansende leerlingen gegarandeerd worden." 

De dansspiegels en dansbarres kunnen zeer eenvoudig verplaatst en gerold worden tot aan het terras. “Zowel de dansvloer, als de spiegels en barres worden na elke les ontsmet. De leerlingen zijn ook verplicht om tijdens de pauzes mondmaskers te dragen en tussen elke les zit een uur speling. Zo kruisen leerlingen uit verschillende groepen elkaar niet”, legt Minne verder uit. 

Ook de lessen zijn anders. Geen grondchoreografieën en geen partnerdans!

Niet alleen de omgeving, maar ook de lessen zullen er wat anders uitzien dan vroeger. “Alle leerlingen krijgen een vaste ruimte op de dansvloer waarbinnen ze kunnen bewegen. Er zullen geen grondoefeningen gegeven worden en ze mogen ook niet met een partner dansen.” De openluchtdanslessen zijn er momenteel ook alleen nog maar voor de leerlingen van acht jaar en ouder. De allerkleinsten zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Studio Minne heeft ook dansscholen in andere gemeenten en onderhandelt momenteel met Ronse, Waregem en De Pinte om ook daar outdoor dansen toe te laten.

kasto80

Meest gelezen