Diest start inschrijvingen voor zomeractiviteiten zonder garantie dat ze doorgaan: "Overrompeling vermijden"

In Diest kunnen ouders hun kinderen vanaf nu al inschrijven voor de traditionele zomeractiviteiten van de stad. Maar het is niet zeker of die kunnen plaatsvinden. Maar de stad wil een stormloop voorkomen. Als de activiteiten alsnog geschrapt worden, krijgt iedereen zijn geld terug.

De stad Diest biedt traditioneel een uitgebreid pakket van zomeractiviteiten voor de kinderen aan, onder de noemer knuffel- en grabbelpas. Kinderen kunnen knutselen, koken, sporten, spelen en uitstapjes doen onder het toezicht van monitoren. Schepen voor Jeugd, Rick Brans: “Veel vakanties zijn noodgedwongen geannuleerd en andere zomerplannen zijn nog onzeker. Daarom is het in deze coronatijden zeer belangrijk om een goed gevulde zomer te voorzien voor onze jongeren."

Overrompeling voorkomen

"Om een overrompeling te voorkomen, zijn de inschrijvingen voor de zomerwerking toch al geopend en kunnen ouders een plekje reserveren voor hun kinderen", stelt de schepen. "Waar nodig zal de stad het aanbod wijzigen of een alternatief voorzien. Indien de activiteiten door corona geannuleerd worden, garandeert de stad een integrale en vlotte terugbetaling van alle reeds betaalde activiteiten."

Meest gelezen