Radio 2

Vrouw komt om het leven bij woningbrand in Tienen

Bij een brand in een woning aan de Wulmersumsesteenweg in Tienen is de bewoonster om het leven gekomen.  Haar echtgenoot kon zichzelf nog op het nippertje redden. 

De brandweer van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost werd kort na drie uur afgelopen nacht opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Wulmersumsesteenweg. De hitte was enorm en liet de brandweerlui niet meteen toe om de woning binnen te dringen om te zoeken naar eventuele slachtoffers. 

Bewoonster overleden

De bewoner van het huis kon nog op eigen kracht de woning verlaten. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Maar voor de 56-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat. Zij raakte niet op tijd buiten en kwam om het leven. De woning is helemaal vernield (lees verder onder de foto). 

Radio 2

"Blijf veilig in uw kot"

Volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige is het vuur mogelijk ontstaan door een brandende sigaret in de woonkamer. Maar het onderzoek moet dat nog bevestigen. De brandweer maakt van de gelegenheid gebruik om te waarschuwen voor het toenemende brandrisico als we met zijn allen thuis moeten blijven door de corona-epidemie. "Pas op met het laden van computers, tablets en spelconsoles. Bespreek en oefen een vluchtweg voor het hele gezin. En plaats rookmelders", vraagt de brandweer. 

Meest gelezen