Emma Geller-Green wordt 18: "Dat Jennifer Aniston mijn moeder is, leuk toch, niet?"

Afgelopen maandag werd nog de 25e verjaardag van Ben Geller gevierd, vandaag is het de beurt aan Emma Geller-Green, dochter van Rachel en Ross, die 18 jaar geleden in de populaire tv-serie "Friends" geboren werd en vandaag dus 18 kaarsjes mag uitblazen. Emma werd gespeeld door de tweeling Cali en Noelle Sheldon, die, ook al herinneren ze zich niets van de opnames, op basis van de verhalen van hun ouders toch leuke herinneringen overgehouden hebben aan "Friends".

Het was in de aflevering "The One Where Rachel Has a Baby, Part Two", die uitgezonden werd op 16 mei 2002, dat Emma het levenslicht zag. De baby zou later vertolkt worden door de tweeling Cali en Noelle, die op 17 juni 2002 geboren werden, dus nadat Emma in de serie "Friends" geboren was. Er werd geopteerd voor een tweeling, omdat opnames met kleine kinderen aan strikte regels onderworpen waren.

Cali: "Toen mijn moeder een advertentie zag dat er altijd wel acteerjobs voor baby’s waren en omdat wij in Los Angeles woonden, vond zij het 'cool' om ons in te schrijven. Niet veel later belandden we dan in "Friends"." (Insider, november 2019)

"Als mijn zus sliep, mocht ik de rol spelen. Sliep ik, dan was het mijn zus die in de schijnwerpers mocht staan." (Insider)

"Natuurlijk waren mijn zus en ik te jong om te beseffen wat er allemaal gebeurde. Maar onze ouders hebben ons verteld wat er allemaal op de opnameset gebeurde. Was er een scène, dan lachten we mee als er gelachen werd, zelfs al was het een aangebrande grap die verteld was. En dat kinderen daarmee natuurlijk niet verondersteld worden te lachen. Er is ook een scène waarin ik op de schoot van Jennifer Aniston zit, terwijl ze me eten geeft. Ik kreeg dat eten omdat ik voordien te veel lawaai maakte. Achteraf gezien ben ik blij dat ik niet overgegeven heb op haar." (Insider)

Men denkt dat wij beroemd zijn, maar zo voelen we ons niet

Noelle: "Ik weet dat ik deel uitmaakte van de cast van "Friends", maar ik heb dat nooit ten volle beseft tot ik een jaar of 10 was. Onze vrienden vinden het alvast geweldig dat we aan die serie meewerkten, want zij denken dat we daardoor beroemd zijn. Maar zo voelen we ons niet. Want men wijst ons echt niet na met: "Ziedaar, dat is baby Emma uit “Friends"!"" (Entertainment Tonight, februari 2015)

Cali: "Iedereen was altijd zo vriendelijk voor ons. Ze behandelden ons alsof we kleine prinsessen waren. Wanneer er feestdagen waren, dan kregen we cadeautjes. Met Kerstmis bijvoorbeeld." (Insider)

Noelle: "Dat vrienden zeggen dat Jennifer Aniston mijn moeder is, is echt wel leuk. En dat kan je niet echt een leugen noemen, toch?" (Bustle, februari 2015)

Cali: "Ook voor mijn ouders waren de hoofdacteurs erg vriendelijk. Ze mochten altijd naar feestjes gaan waar de "Friends"-acteurs ook aanwezig waren en ze konden dan met hen praten. De acteurs waren nooit arrogant en deden nooit vanuit de hoogte." (Insider)

Veel acteren deden de zussen na "Friends" niet. In 2006 waren ze te zien in "Novel romance", naast Sherilyn Fenn, en in 2012 in de kortfilm "Adorable". In 2019 volgde nog een optreden in het bioscoopsucces "Us", naast Oscarwinnares Lupita Nyong’o en Golden Globe-winnares Elisabeth Moss:

Cali: ""Us" was een geweldige ervaring voor ons, omdat we heel interessante mensen hebben kunnen ontmoeten. En omdat het 'cool' was om de opnames van een echte film mee te maken." (Insider)

"Mijn brood als actrice verdienen was nooit een doel op zich. Maar kunnen meespelen in de film "Us" heeft wel mijn ogen geopend hoe inspirerend het is om met andere acteurs samen te werken. Ook al blijft het een heel onzekere sector." (La Vista, januari 2019) De 17-jarige zussen leggen nu dan ook alle aandacht nog steeds op hun studies.

Maar "Friends" zal in hun leven nooit ver weg zijn. Zo wist de tweeling tijdens de overgang van 2019 naar 2020 nogmaals dankzij "Friends" de schijnwerpers op zich gericht te krijgen. De 4e aflevering van het 10e seizoen, waarin de eerste verjaardag van Emma gevierd werd, was toen immers even opnieuw razend populair. In die aflevering laten Ross en Rachel hun vrienden een video opnemen, die Emma dan op haar 18e verjaardag mag bekijken. Een geërgerde Chandler zegt in die video: "Hallo Emma, het is het jaar 2020. Geniet je nog steeds van je dutje?" Noelle Sheldon reageerde op 2 januari als volgt op de videoboodschap:

"Ik zou heel graag mijn rol van Emma nog eens hernemen. Al zou ik in het begin niet goed weten wat tegen mijn tv-ouders te zeggen. "Hé, ik was vroeger jullie baby en heb jullie toen al eens ontmoet", ja, zoiets zou ik zeggen", besloot Cali alvast op Insider toen haar over eventuele reünieplannen gevraagd werd.

En wat Emma Geller-Green betreft, alvast een gelukkige 18e verjaardag gewenst!

Meest gelezen