Nicolas Maeterlinck

Geen Zinneke Parade in Brussel, maar er is een alternatief

Normaal gezien zou de kleurrijke Zinneke Parade vandaag door de straten van Brussel trekken, maar de coronacrisis strooit roet in het eten. Maar er is een alternatief, want de Zinneke Parade zal via de website een soundtrack brengen met geluiden van de parade.

De Zinneke Parade viert dit jaar zijn twintigste verjaardag, maar het is één in mineur. Meer dan 170 organisaties, 150 kunstenaars en 1.500 deelnemers werkten maandenlang om een kleurrijke parade rond het thema ‘Wolven!’ te maken, maar de coronacrisis verpestte het feestje. Toch willen de organisatoren hun hoogdag niet zomaar laten passeren. 

Op het moment dat de parade normaal moest plaatsvinden, vandaag tussen 15 en 17 uur, streamen de zinnekes een soundtrack op hun website die de geluiden van de parade nabootsen. Om de parade helemaal tot leven te brengen, worden ook getuigenissen van de deelnemers opgenomen. De klankcreatie zal bestaan uit teksten, liedjes, paradeklanken uit de archieven.

Meest gelezen