Gent voert systematische identiteitscontroles in en plaatst 2 camera's in Brugse Poort

In overleg met het parket, de lokale politie en de Dienst Vreemdelingenzaken voert de stad Gent extra veiligheidsmaatregelen in om de onrust en de drugscriminaliteit in de volkswijk Brugse Poort aan te pakken. Er komen systematische identiteitscontroles en veiligheidsfouilles in de wijk en er worden tijdelijk ook twee camera's geïnstalleerd op en in de buurt van het Seghersplein.

De voorbije weken is het erg onrustig in de Brugse Poort. Er waren al verschillende vechtpartijen die verband houden met drugsproblematiek en drugshandel. De politie is met meer manschappen aanwezig in de wijk, maar veel inwoners vroegen om meer. 

We willen de wijk teruggeven aan de bewoners

Burgemeester Mathias De Clercq van Gent (Open VLD)

Tot en met eind juni zullen er roadblocks, systematische identiteitscontroles en veiligheidsfouilles gebeuren in de wijk. Indien nodig zal die termijn worden verlengd.

Elke bewoner kan aan zo'n controle worden onderworpen. De bewoners wordt om begrip gevraagd voor de uitzonderlijke maatregelen. "We willen de wijk teruggeven aan de bewoners, en daarmee hun fierheid op de wijk", zegt de Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Ook handelszaken die zich inlaten met drugshandel, zullen worden aangepakt en desnoods worden gesloten. Illegale dealers zullen in gesloten centra worden opgesloten en worden gerepatrieerd.

Op en rond het centraal gelegen Seghersplein zal de stad tijdelijk twee camera's laten installeren, waardoor de politie de omgeving de klok rond in het oog kan houden. 

Meest gelezen