Radio 2

Landbouwhoeve in Grimbergen opent automaat voor desserts en yoghurt: “Uniek in onze regio”

Landbouwers Sara en Steven van De Steenberghoeve in Grimbergen hebben een automaat geïnstalleerd waarin je 24u op 24u hun producten kunt kopen. Naast de gebruikelijke groenten en aardappelen vind je in de automaat ook yoghurt en chocolademousse. 

Sara en Steven zijn de eigenaars van melkkoeien en een akkerveld. Ze telen dus niet enkel groenten, maar maken ook zuivelproducten. “We zijn de enigen in de regio die dessertjes en yoghurt verkopen in een automaat. Voor een winkel zijn we helaas met te weinig. Mijn man en ik zijn maar met twee en hebben geen tijd om die open te houden", vertelt Sara. Haar man Steven treedt haar hij: "’s Morgens en ’s avonds moeten de koeien gemolken worden, en in de voormiddag maken we dan alle yoghurt en chocomousse.” Speciaal voor de automaten heeft het landbouwerskoppel een parking aangelegd. "Zodat iedereen makkelijk tot bij de toestellen geraakt." 

's Morgens en ’s avonds moeten we de koeien melken, in de voormiddag maken we alle yoghurt en chocolademousse

De eerste klanten dienen zich vandaag al meteen aan bij de nieuwe automaat van De Steenberghoeve in Grimbergen. Zoals een fietser uit Kapelle-op-den-Bos. “Sara en Steven zijn vrienden van mijn zus. Ik wist dus dat er een nieuwe automaat zou bijkomen. Ik ben heel benieuwd naar hoe de chocomousse smaakt, dus ik ga meteen een portie kopen.”

Radio 2

Meest gelezen