Infrabel start werven in Limburg weer op, maar elektrificatie Mol-Hamont zal niet op tijd klaar geraken

Infrabel start enkele spoorwerven in Limburg weer op: het gaat dan onder meer om de spoorwegovergangen in Diepenbeek en de elektrificatie op de lijnen Hasselt-Mol en  Mol-Hamont.

De spoorwerven lagen al een tijdje stil door de coronamaatregelen. Maar nu starten de werken op de spoorlijnen weer.  De werken aan de spoorwegovergangen in Diepenbeek zijn in functie van de sneltram. En ook aan de elektrificatie van de spoorlijnen Hasselt-Mol en Mol-Hamont wordt er weer gewerkt. 

Alle werken zullen op tijd klaar zijn, behalve dan die op de spoorlijn tussen Mol en Hamont. Frédéric Petit van Infrabel: "De indienstname van die lijn was voorzien voor eind dit jaar, maar door de vertraging die de werken hebben opgelopen door de coronacrisis, kan die datum niet gehaald worden. De indienstname zal verschoven worden naar juni 2021."

Meest gelezen