Kayleigh Hermans

Kapster uit Pelt opent zondag om middernacht: "We gaan door tot 4 uur ’s morgens en overdag doen we voort”

Vanaf maandag mogen kappers de deuren weer openen, en sommigen staan te popelen om dat te doen. Kapster Kayleigh Hermans uit Pelt start zelfs de eerste minuut dat het is toegelaten al met knippen. Dat betekent dat ze om middernacht, in de nacht van zondag op maandag, haar eerste klanten ontvangt. 

Kayleigh Hermans is kapster bij kapperszaak Mis en Plis in Pelt. Zoals alle kappers mag zij maandag haar zaak weer openen. Officieel mag dat vanaf middernacht al, en dat neemt Kayleigh wel heel letterlijk. “We starten om middernacht met onze eerste klant, en we gaan door tot vier uur ’s morgens. Vervolgens ga ik eventjes slapen, en om 10u doe ik opnieuw open. Dan werken we door tot ’s avonds.

De vroege opening is niet enkel bedoeld als een opvallende openingsstunt. De nachtshift is namelijk al volgeboekt. “Er was best veel vraag naar”, vertelt Kayleigh. “Vooral mannen die hun haar te lang vinden willen ’s nachts al geknipt worden. Het gaat voornamelijk over mensen die uit een nachtshift komen of in de zorg werken.”

Tussen elke klant hebben we wat pauze gelaten, zodat we alles kunnen ontsmetten en proper houden.

Kayleigh Hermans, kapster

Om ’s nachts, en vooral veilig, te kunnen openen heeft de kapster uit Pelt zich goed voorbereid. “Tussen elke klant hebben we wat pauze gelaten, zodat we alles kunnen ontsmetten en proper houden. Ik heb bij de gemeenten en bij Unizo ook gecheckt of zomaar ’s nachts werken wel mag, maar dat was geen probleem. Nachttarief gaan we ook niet vragen”, lacht ze.

Niet enkel de eerste openingsdag/nacht is volgeboekt. Ook de dagen daarna wordt het hard werken in kapperszaak Mis en Plis. “Over het algemeen is het heel druk. De komende twee weken zitten zo goed als vol. Daarna zijn er weer wat plaatsen vrij.”

Meest gelezen