Luc Steeno in coronatijden: "Geen optredens, maar zelf poetsen en werken in mijn tuin"

Luc Steeno heeft geen enkel optreden meer tot september. Ook zijn groepsreis samen met de pastoor van Jette en tientallen gelovigen en fans naar Lourdes is uitgesteld. Maar bovenal moest hij zonder poetsvrouw zelf aan de slag thuis in Meise. Dat is een totaal ander leven.

Luc Steeno is een van de meest gevraagde artiesten uit onze provincie, maar alle concerten zijn verboden. Wat nu? Sonny Vanderheyden belde deze middag op Radio2 in Vlaams-Brabant met de zanger met Leuvense roots die al een tijdje in Meise woont.

Toen de poetsvrouw onlangs terugkwam had ze veel werk

"Mijn allerlaatste optreden was op 7 maart, nu is mijn agenda volledig leeg. Ik had toen al een beetje het gevoel dat hier iets ergs op komst was en een week later waren we in lockdown. Mijn leven is erg veranderd, ik heb altijd graag gekookt en dat doe ik nu nog meer. Maar ook de poetsvrouw kwam niet meer dus deed ik het stof af en heb ik zelf gepoetst.  Ook om het gras af te rijden en in de tuin te werken, was nu meer tijd. Ik heb de laatste maanden echt een ander leven gehad. Toen de poetsvrouw onlangs terugkwam had ze veel werk. "

Nieuwe single

Alle concerten zijn geannuleerd tot minstens september. Het is een ramp. Toch denk ik dat kleinere optredens wel door kunnen gaan, mijn fans staan te popelen om weer te komen kijken. Ik heb gelukkig hard gewerkt in mijn leven, zodat ik wat reserves heb.  Maar dat steekt in andere zaken, ik heb geen cashflow. Maar goed ik heb wel een nieuwe single met Renzo uit Thuis: 'Laat de glazen klinken' en voilà een opgewekt nummer ideaal voor deze sombere tijden" aldus Luc Steeno..

Meest gelezen