Mini-Europa

Ook Mini-Europa in Brussel gaat op maandag 18 mei weer open: "Met corona- en Brexit-aanpassingen"

Na een winterstop, die acht weken langer duurde dan verwacht, is ook Mini-Europa op de Brusselse Heizel klaar voor de heropening op 18 mei. Je kan het park met miniatuurgebouwen uit Europa op een veilige manier bezoeken. Ook de gevolgen van de Brexit zijn er duidelijk zichtbaar.

Thierry Meeùs, de baas van Mini-Europa, verzekert dat een bezoek aan het park in de veiligste omstandigheden kan. "Je moet op voorhand reserveren, via telefoon of online. Zo kunnen we de bezoekers beter spreiden over de dag. Je zal uiteraard voldoende afstand moeten bewaren en er wordt maar een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig toegelaten. Sowieso zijn er enkel eenrichtingspaden, zodat niemand elkaar hoeft te kruisen. Verder is er handgel beschikbaar, verspreid over het park."

Slechtste jaar ooit

Het miniatuurpark verwacht geen stormloop. "Buitenlandse toeristen, die normaal gezien goed zijn voor ruim 80% van het aantal bezoekers, verwachten we voorlopig niet", zegt Meeùs.  Het ziet er inderdaad naar uit dat Mini-Europa in eerste instantie alleen toeristen uit eigen land kan verwelkomen. "Qua zakencijfer kunnen we nu al zeggen dat 2020 meer dan waarschijnlijk ons slechtste jaar ooit wordt," voorspelt Meeùs.

Knipoog naar Corona en Brexit

De mensen van Mini-Europa hebben tijdens de gedwongen sluiting niet stilgezeten. "Het hele park is opgefrist", licht Thierry Meeùs toe. "We hebben bovendien ons gevoel voor humor niet verloren. Zo zijn er op het parcours een tiental taferelen met een knipoog naar de coronacrisis." Het Britse deel van de attracties is aangepast aan de Brexit. "Een stippellijn geeft de grens aan tussen de Britse attracties en de rest van het park. We hebben daar ook mini-douaneposten geplaatst. En je kan er ook de miniatuurversie van Boris Johnson spotten met de slogan ‘Get the Brexit done’ en met een sloophamer in de hand", lacht Meeùs.  

Meest gelezen