Special Olympics Belgium

Ondanks uitgestelde spelen brandt Olympisch vuur toch op Grote Markt Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft ondanks de uitgestelde spelen, toch de Olympische vlam ontstoken op de Grote Markt. Dat deed hij om de deelnemers van de Nationale Spelen van de Special Olympics een hart onder de riem te steken. Die wedstrijd voor mensen met een verstandelijke handicap zou normaal eind mei in Antwerpen doorgaan. Volgend weekend wordt er een virtueel alternatief georganiseerd.

Eind mei zouden heel wat sporters met een verstandelijke handicap verzamelen in Antwerpen voor de Nationale Spelen voor de Special Olympics. Het coronavirus strooit echter roet in het eten. Om de deelnemers een hart onder de riem te steken, ontstak Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) samen met zeilatleet Thibeau Bastien uit Mortsel de Olympische vlam op de Grote Markt in Antwerpen.

Deze virtuele spelen vind ik wel leuk, want het zal iedereen motiveren om te blijven sporten

Thibeau Bastien, zeilatleet

Om de spelen te vervangen, wordt er een online wedstrijd op poten gezet. Die zal doorgaan in het Hemelvaartweekend. Gedurende twee dagen moeten de atleten aan aantal challenges uitvoeren in vijf sportdisciplines: atletiek, wielrennen, raketsport, voetbal en zwemmen. Per sport worden er twee uitdagingen aangeboden, zoals planking, jongleren met een bal, een evenwichtsoefening doen of enkele kilometers wandelen, hardlopen of fietsen.

Bijna 20.000 sporters zullen deelnemen aan de virtuele variant van de spelen. “Ik vind het heel jammer dat de echte spelen niet doorgaan”, zegt zeilatleet Thibeau Bastien. “Deze alternatieve variant vind ik wel leuk, want het zal iedereen motiveren om te blijven sporten.”

Meest gelezen