Pamelse basisschool meet temperatuur leerlingen: "Wie koorts heeft, moet naar huis"

In basisschool Triangel in Pamel zullen de leerlingen eerst hun temperatuur moeten laten meten alvorens ze de school mogen binnenstappen. "We hebben deze maatregel genomen op vraag van de preventieadviseur", zegt directrice Peggy Meert.

Het lijkt een beetje 1 september, voor sommige leerlingen dan toch. Na twee maanden thuiszitten mogen die uit het eerste, tweede en zesde leerjaar opnieuw naar school. Al zal die school er ietsje anders uitzien door alle  veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn er aparte in- en uitgangen in de scholen, er is extra sanitair en leerlingen mogen maar met maximaal tien in de klas. 

Maatregelen

Ook in basisschool Triangel zijn ze er klaar voor, al starten ze de lessen pas maandag op. "Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om ervoor te zorgen dat we weer open kunnen gaan", zegt directrice Peggy Meert. "We hebben de klassen moeten opsplitsen om te voldoen aan de opgelegde voorwaarden. Er zijn verschillende in- en uitgangen en de leerlingen zullen ingedeeld worden in kleurgroepen om alles vlot te laten verlopen."

Personeelsleden zullen aan de schoolpoort de temperatuur meten met infraroodthermometers

Peggy Meert, directrice basisschool Triangel Pamel

Maar de basisschool pakt ook uit met een bijzondere maatregel. Op vraag van de preventieadviseur zal de temperatuur van elke leerling gemeten worden. Directrice Peggy Meert: "Het is heel belangrijk om te weten of de kinderen geen symptomen vertonen. Daarom gaan we bij de start van de school de temperatuur van de leerlingen meten. Aan de schoolpoort zullen we een standje plaatsen waar personeelsleden, met shields en mondmaskers, de temperatuur van onze leerlingen zullen opnemen. Kinderen die op dat moment koorts vertonen zullen naar huis moeten gaan." 

Meest gelezen