HANS PUT

Sommige scholen in buitengewoon onderwijs starten later, onder meer  vanwege problemen met busvervoer

Niet alle scholen starten vandaag of volgende maandag weer op. Er zijn bijvoorbeeld enkele scholen in het buitengewoon onderwijs die pas op 25 mei starten, onder meer vanwege problemen om het busvervoer te regelen. 

Eén van die scholen die pas op 25 mei starten, is De Brug, een school voor buitengewoon lager onderwijs in Beringen. En die latere start heeft niets te maken met de organisatie op school zelf, maar wel met het busvervoer.

De richtlijnen om dat busvervoer te organiseren zijn te laat toegekomen, zegt directeur Christophe Dirckx: "Als school voor buitengewoon onderwijs zijn wij voor een grote regio verantwoordelijk. Veel van onze ouders zijn afhankelijk van het georganiseerd busvervoer om hun kinderen op school te krijgen." De school wilde dat  ook op een veilige manier laten gebeuren, met een grondige voorbereiding.  Vandaar dat het busvervoer, en dus ook de school, pas op 25 mei starten. 

Nog een school die een week later start, is de Bloesem in Sint-Truiden. Daar heeft de latere start niet te maken met het busvervoer. De school heeft er zelf voor gekozen, in het buitengewoon onderwijs was er die keuze. 

Niet alle scholen Buitengewoon Onderwijs starten later

Er zijn scholen in het buitengewoon onderwijs die wel nu al starten.  De Olm in Herk-de-Stad bijvoorbeeld.  Daar gaat het busvervoer voorlopig niet door. De ouders  moeten er volgende week zelf voor zorgen dat hun kind op school geraakt.

Bij Mozaiek Plus in Maasmechelen heeft een aantal ouders er zelf voor gekozen om hun kind met de auto te brengen. Daardoor zitten er sowieso al minder leerlingen in de bus. En als er de volgende weken meer leerlingen naar school komen, zou de bus extra ritten kunnen rijden.

 

Meest gelezen