©Patrick ALLARD/REA

Universiteit Antwerpen onderzoekt: “Coronavirus leidt tot meer psychische klachten”

Universiteit Antwerpen wil onderzoeken of het coronavirus leidt tot meer psychische klachten. Dat gaan ze doen door alle nieuwe patiënten in het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel te testen. “Onze hypothese is dat mensen die meer in contact gekomen zijn met het coronavirus ook meer kans maken op een psychiatrische aandoening”, klinkt het.

Spoeddiensten en ziekenhuizen merken een stijging van het aantal patiënten met psychische klachten. Dat zou het gevolg van het coronavirus kunnen zijn. “Onze hypothese is dat mensen die meer in contact gekomen zijn met het coronavirus ook meer kans maken op een psychiatrische aandoening”, zegt professor Manuel Morrens van Universiteit Antwerpen.

Die hypothese gaan ze nu testen door alle nieuwe patiënten in het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel te testen. Zo kunnen ze zien hoe ze in aanraking zijn gekomen met het virus. Mogelijk leidt het sociaal isolement van de voorbije weken ook tot meer psychische klachten.  

Meest gelezen