Copyright Getty Images

Vakantie in eigen land door corona: "Mensen mogen aanbellen en gratis in mijn tuin kamperen"

Eric Deschuyteneer uit Brakel stelt zijn tuin open voor kampeerders nu veel reizen in duigen vallen door de coronacrisis. Via de website www.welcometomygarden.be kunnen mensen zich aanmelden. "Er is geen douche of elektriciteit, maar ze mogen wel helemaal gratis in mijn tuin komen bivakkeren", vertelt Eric. 

Vakanties gaan misschien niet kunnen doorgaan komende zomer dus vakantie in eigen land begint te lonken. Dus waarom niet kamperen in de tuin, weide of veld van iemand anders? De website www.welcometomygarden.be helpt om groene plekjes te vinden in ons land waar je kan gaan kamperen. De website is nog maar sinds zondag online, maar nu al hebben meer dan 150 mensen zich aangemeld. Eric Deschuyteneer uit Brakel is er een van: "Er komt zelfs vandaag al een koppel twee dagen logeren in mijn tuin."

(lees verder onder de foto)

Er is geen water of elektriciteit, maar ze mogen wel gratis in mijn tuin kamperen.

Eric Deschuyteneer uit Brakel
Radio 2

Kamperen is verbindend

"Ik ben zelf ook een fervente kampeerder. Ik heb ooit een trekkingtocht gedaan van Brugge naar Oudenaarde. Toen ben ik gewoon iedere avond gaan aanbellen bij mensen met de vraag of ik mocht kamperen in hun tuin of weide. Ik had alles bij me, mijn rugzak, mijn tent, alles", vertelt Eric. "Ik wilde toen ontdekken hoe de Vlaming reageert op iemand vreemd die aan je deur staat en vraagt of die kan blijven slapen. Maar dat is echt heel goed meegevallen. Ik heb zelfs nu nog steeds contact met iemand die ik 5 jaar geleden op die manier heb leren kennen", vertelt Eric.

Geen voorzieningen

En nu stelt Eric ook zijn eigen tuin open voor kampeerders: "Ik heb een grote tuin, maar het gedeelte dat ik openstel voor bivakkeerders heeft wel geen voorzieningen. Er is geen toilet, water of elektriciteit. Maar als ze naar het toilet willen mogen ze wel aanbellen bij mij. Ondanks het feit dat er geen douche is, is het wel veilig. Er is een hek dat kan afgesloten worden, en de gasten krijgen een sleutel. Ze staan er veilig en wel", vertelt Eric.

Vervreemding opheffen

Eric vindt dat, zeker in deze tijden, het openstellen van een stuk groen bij je thuis verbindend kan werken: "Iedereen die kan zou dit moeten doen. Dit is een heel goede manier om de vervreemding tussen mensen een beetje op te heffen. Vaak zijn mensen ook een beetje bang als er 's avonds iemand onbekend aan de deur staat, maar dit kan misschien wel helpen om terug meer vertrouwen te hebben in mensen, en dat kan op een veilige manier."

Eric is er alvast klaar voor, de tuin is afgemaaid en in orde gebracht. Als je Eric zijn tuin of een andere kampeerplek wil zoeken, of je wilt je eigen tuin of weide openstellen voor kampeerders, dan kan je surfen naar www.welcometomygarden.be. "Het is volledig gratis", zegt Eric nog.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen