pexels.com

Vilvoorde wil twee marktdagen zodat alle kramen kunnen deelnemen

Geen verscheurende keuze wie nu wel of niet op de zaterdagmarkt mag staan in Vilvoorde. De stad stelt voor om een tweede dag te houden, zodat alle 90 kramen de kans krijgen om deel te nemen. Dat zegt schepen van Economie Didier Cortois.

De zaterdagmarkt van Vilvoorde is een grote met 90 standhouders. Dat zijn er 40 méér dan de Veiligheidsraad toelaat. Om geen keuze te moeten maken tussen de verschillende marktkramers stelt het stadsbestuur een tweede marktdag op zondag voor. Schepen van Economie Didier Cortois. "We hebben eerst gekeken of we de markt op twee verschillende locaties konden houden. Maar we willen ten alle prijze vermijden dat het een soort van evenement wordt en zouden bijdragen aan een volkstoeloop. Daarom lijkt het spreiden over twee dagen een beter idee." 

Drie markten

Op zaterdag zouden de voedingskramen en die met planten, bloemen en kruiden voorrang krijgen, op zondag de anderen. Daarnaast is er ook op woensdag een markt in Vilvoorde, maar die is veel kleiner en vormt dus geen probleem. 

Meest gelezen