Woordvoerster Voedselagentschap dient klacht in wegens bedreigingen in zaak van katje Lee

Een woordvoerster van het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft een klacht ingediend bij de politie wegens bedreigingen in het dossier rond katje Lee. Dat bevestigt het FAVV aan persagentschap Belga.

Het Voedselagentschap dagvaardde de Stabroekse Selena Ali om haar te dwingen een kat die ze meebracht uit Peru af te staan voor euthanasie. De kat is namelijk niet volgens de regels rond de dodelijke ziekte hondsdolheid naar ons land gebracht.

Baasje Ali kreeg gisteren aan het gerechtsgebouw in Antwerpen en via sociale media veel steun van het grote publiek. Het is via sociale media ook waar nu iemand bedreigingen uitte ten aanzien van de woordvoerster van het FAVV.

"Binnen het FAVV bestaat er een procedure voor wanneer een van onze medewerkers (doods)bedreigingen krijgt", laat woordvoerster Liesbeth Van de Voorde weten. "Indien dat het geval is, kunnen onze medewerkers een klacht indienen bij de politie. Ik kan bevestigen dat er een klacht werd ingediend, maar meer kunnen wij hier niet over kwijt."

Katje Lee

 Selena Ali bracht begin april zonder toestemming van het FAVV een kat mee uit Peru. Omdat de mogelijkheid bestaat dat het dier rabiës of hondsdolheid heeft, een zeer dodelijke ziekte die sinds 2001 niet meer voorkomt in ons land, stelt het FAVV dat het dier geëuthanaseerd moet worden.

Omdat Ali het dier niet wilde afstaan, stelde het FAVV een procedure in voor de Antwerpse rechtbank, waarin de organisatie een dwangsom van 5.000 euro eiste voor elk uur dat het katje bij haar eigenares bleef.

Beide partijen mogen op 29 mei hun standpunt verdedigen. Intussen is onduidelijk waar katje Lee verblijft.

Meest gelezen