DE FOYER #31: over de openingszet van de socialisten, Jan Jambon & spelende kinderen

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

SP.A-voorzitter Conner Rousseau heeft samen met PS-voorzitter Paul Magnette het initiatief genomen om gesprekken te voeren over de vorming van een nieuwe federale regering. Volgens hen heeft het land een sterke regering nodig om een antwoord te bieden aan de coronacrisis.

Rousseau liet een opening om te praten over de herfederalisering van bepaalde bevoegdheden. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt het goed dat er gepraat wordt, maar voor hem is herfederalisering helemaal uit den boze. 

We hadden ook professor microbiologie Herman Goossens en kinderarts Petra Schelstraete van het UZ Gent bij ons. Ze roepen op om de basisscholen zo snel mogelijk voor alle kinderen terug te openen. Jongere kinderen zouden minder besmettelijk zijn dan volwassenen en er is een minder groot risico om het virus op te lopen. Hen nog veel langer thuis houden vinden beide medische experten onverantwoord. 

Luister ook naar deze podcast op:

Meest gelezen