Drukte aan de Lekdreef in Averbode

Aan de befaamde Lekdreef aan de abdij van Averbode was het zondag aanschuiven voor een ijsje. Daar had het mooie weer natuurlijk alles mee te maken.

De Lekdreef in Averbode is altijd populair geweest bij de ijsjesliefhebber. Sinds maandag waren er weer ijskarren toegelaten aan de abdij in Averbode. De eerste dagen bleven de verkopers weg maar zondag is er toch één ijskraam opgedaagd, 't Melkijsje uit Molenstede.

Het mooie weer had heel wat wandelaars naar buiten gelokt en die hadden wel zin in een ijsje. Omdat anderhalve meter afstand tussen elke persoon verplicht is door het coronavirus, groeide de rij ijsjesliefhebbers al snel aan tot enkele tientallen meter.  

Volgens burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem werd het ook te druk en daarom gaat de crisiscel maandag bekijken welke maatregelen moeten genomen worden om de veiligheid te waarborgen.

Meest gelezen