Komische acteur Fred Willard (86), bekend van "Modern family", is overleden

De Amerikaanse acteur Fred Willard (86) is overleden. Hij speelde vooral komische rollen in tal van films en series. Zijn bekendste rol in in de laatste jaren was in de populaire sitcom "Modern family".

"Mijn vader stierf zeer vreedzaam op de fantastische leeftijd van 86 jaar. Hij bleef tot op het einde bewegen, werken en ons gelukkig maken", zegt zijn dochter Hope Mulbarger in een mededeling.

Willard heeft er een carrière van meer dan 50 jaar opzitten. Hij verscheen in 1967 voor het eerst op het grote scherm in de film "Teenage mother". Na tien jaar van kleinere rollen was hij in 1977 te zien in de comedyserie "Fernwood 2 Night", wat hem een rol opleverde in de legendarische sketchcomedyshow "Saturday night live" een jaar later.

Vanaf 1984 begon Willard samen te werken met regisseur Christopher Guest, een van de bezielers en hoofdrolspelers van "This is Spinal Tap", een zogezegde documentaire over de fictieve heavymetalband Spinal Tap. Het werd een kassucces en Guest gaf Willard later rollen in nog vijf andere "mockumentaries".

De jongste jaren was hij vooral bekend van zijn rol in de sitcom "Modern family". Daarin dook hij geregeld op als Frank Dunphy, de vader van hoofdpersonage Phil. Hij speelde ook rollen in series als "Roseanne", "Everybody Loves Raymond", "New Girl" en "Community". Willard heeft ook talrijke films op zijn palmares staan, waaronder "Anchorman", "Austin Powers" en "Harold & Kumar Go to White Castle".

Meest gelezen