natuurhulpcentrum Oudsbergen

Natuurhulpcentrum Oudsbergen vangt voor het eerst een boommarter op

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen mag een diersoort toevoegen aan de lange waslijst van dieren die er al zijn opgevangen:  een boommarter. Het dier is als verkeersslachtoffer binnengebracht en is er intussen al goed op vooruit gegaan.

Het voorjaar is vaak een drukke periode voor het Natuurhulpcentrum, omdat dan veel jonge dieren worden binnengebracht. En dit jaar is het extra druk: vorige week werd twee keer het dagrecord van aantal jonge dieren verbroken. Het gaat dan vaak om jonge vogeltjes, maar er worden nu ook heel wat zieke egels gebracht.

En nu is daar dus een boommarter bij gekomen, een dier dat het Natuurhulpcentrum voor het eerst in zijn geschiedenis opvangt.  Het dier was als verkeersslachtoffer gevonden op de grens van Diepenbeek en Bilzen en was er erg aan toe. Dankzij de intensieve verzorging is hij er al goed op vooruit gegaan. Het Natuurhulpcentrum hoopt dat ze hem binnenkort kunnen vrijlaten. 

  

natuurhulpcentrum Oudsbergen

Je mag de zeldzame boommarter niet verwarren met de steenmarter. Die steenmarter komt meer voor in Limburg, en staat er ondermeer om bekend dat ie wel eens kabels van auto's stuk knabbelt. De steenmarter heeft een grijze vacht en een witte keelvlek. De boommarter heeft een donkerbruine vacht en zijn keelvlek is geel. 

Meest gelezen