Foto: Radio 2

School uit Deinze stelt heropening uit omdat kleuter besmet is met corona

Basisschool Sint-Hendrik in Petegem (Deinze) gaat niet open op 18 mei. Oorzaak is een kleuter die in de noodopvang verbleef van de school en die positief werd getest op het coronavirus. De directie wil geen risico nemen en stelt de start van het contactonderwijs in deze basisschool uit tot minstens 25 mei. 

De melding van de besmetting kwam donderdag binnen bij de schooldirectie en het preventieteam. Meteen werd op advies van de schoolarts iedereen opgebeld die contact heeft gehad met het kind. 16 kleuters en 3 leerkrachten moeten minstens twee weken thuisblijven. 

Maandag 18 mei hernam normaal het contactonderwijs voor het eerste, tweede en zesde leerjaar, maar veiligheid gaat voor. “Er zal dus enkel noodopvang zijn voor de kinderen die niet in de bubbel zaten van het besmette kleutertje”, zegt Renaat De Seranno, voorzitter van de scholengemeenschap Katholieke Scholen Regio Deinze. 

Nood breekt wet, en de veiligheid van iedereen is het belangrijkste

Voorzitter Renaat De Seranno

De lessen worden alvast deze week geschrapt. Ze worden vervangen door preteaching. Woensdag 20 mei komt een eerste evaluatie en wordt bekeken hoe het nu verder moet.

De Seranno leeft mee met de ouders die ineens geconfronteerd worden met deze nieuwe situatie. “Maar nood breekt wet, en de veiligheid van iedereen is het belangrijkste”. De Basisschool Sint Hendrik telt meer dan 350 kleuters en leerlingen. 

kasto80

Meest gelezen