Slechtvalkje geboren in toren te Grimbergen

In de toren van de abdij van Grimbergen is een slechtvalkje geboren uit één van de twee eitjes. De kans is echter klein dat er ook uit het andere ei nog een kuiken tevoorschijn komt.

"Het heeft even geduurd, maar dit weekend is er toch een slechtvalkje geboren uit één van de twee eitjes", zegt prior Johan Goossens van de abdij van Grimbergen. "Of ook het tweede ei nog een kuikentje oplevert, valt te betwijfelen", aldus de prior, "want het duurt nu toch al vrij lang. Normaal gezien duurt het tussen 32 en 35 dagen eer een ei uitgebroed is, en nu zitten we al een week verder en dus slinken de kansen op nog een kuikentje."

"Het is al het vijfde jaar op rij dat er in Grimbergen slechtvalkjes worden geboren. Meestal liggen er 4 of 5 eieren in het nest, maar nu ziet het er naar uit dat het bij één slechtvalkje zal blijven", besluit Johan Goossens.

Meest gelezen