Radio 2

Alweer lammetjes gestolen: “Bel politie als je iets verdachts ziet”

In Grimbergen zijn al zeker twee lammetjes verdwenen uit bioboerderij Den Diepen Boomgaard. Waarschijnlijk werden de dieren gestolen, want er zijn geen sporen van een vos of een ander dier. 

De afgelopen week zijn er ’s nachts al twee kleine lammetjes van Den Diepen Boomgraad verdwenen, dat is een bioboerderij in Grimbergen. Omdat er geen sporen zijn van een ander dier, een vos bijvoorbeeld, vermoedt men dat er kwaad opzet in het spel is en dat de dieren gestolen zijn. Den Diepen Boomgaard vraagt dan ook om een oogje in het zeil te houden en bij verdachte handelingen de politie te bellen. Die is intussen ook op de hoogte.

Buurvrouw Ginette zal alvast mee uitkijken, zij komt bijna dagelijks naar de boerderij en is er het hart van in: “Ik vind dat zo erg dat ze die lammetjes hebben meegepakt, dat kan toch niet? Dit is volgens mij de eerste keer dat zoiets gebeurt. Die lammetjes hebben hun mama nodig. De dieven kunnen daar toch niets mee doen?”

Camera's?

Door de coronacrisis is het voor de bezoekers van Den Diepen Boomgaard ook aanpassen. Voorlopig kan je de gekochte waren niet meer ter plaatse consumeren, de voedselpaketten kan je wel nog afhalen. Volgens buurvrouw Ginette is er opvallend meer volk: “Het is wel wat 'komiek', door de coronacrisis is er heel veel volk voor de winkel. Die lopen hier een beetje rond en denken dat ze maar dingen mogen meenemen. Misschien moeten ze camera’s zetten.”

Meest gelezen