Videospeler inladen...

Antwerpse Zoo weer open: "Ik hoop dat Chita me nog herkent. Het is de slimste en knapste van de hoop!"

Alle dierenparken en kinderboerderijen mogen vandaag weer opengaan, nu de coronamaatregelen weer wat versoepeld worden. Ook de Antwerpse Zoo opende vanmorgen dus de deuren, al is dat - net zoals in Zoo Planckendael - de eerste twee weken alleen voor abonnees. Die waren er wel al heel vroeg bij. 

"Ik ben speciaal om 6 uur opgestaan vanmorgen, om hier als eerste te staan", zegt een vrouw bij de ingang van de Antwerpse zoo. De abonnees hebben de dieren in de zoo dan ook ruim twee maanden moeten missen. Want ook dierenparken moesten dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Heel wat abonnees komen één of meerdere keren per week. "Mijn kindje is begeesterd door olifanten en is er twee maanden elke dag over bezig geweest. De Egyptische tempel zal dan ook onze eerste stop zijn", zegt een mama. "We wonen in de stad en dit is onze groene long. We hebben de zoo dus enorm gemist."

We hebben wel goed kunnen doorwerken en we kunnen nu tegen de zomer sowieso twee neushoorns ontvangen.

Dries Herpoelaert - directeur

"Het was een opluchting toen we hoorden vorige week dat we weer open mochten", zegt directeur Dries Herpoelaert. De voorbije twee maanden is er wel heel hard gewerkt in de zoo. "We hebben snel beslist om een aantal ingrepen te doen, die moeilijk te doen zijn als er publiek is." Zo zijn er enkele wegen verhard en is het neushoornverblijf in orde gebracht. "Het goede nieuws is dan ook dat we tegen de zomer twee neushoorns kunnen ontvangen, want dat is even spannend geweest."

Alleen maar blije gezichten vanmorgen dus aan de ingang. Sommigen hebben al bezoeken geboekt tot en met augustus: "Chita is mijn favoriet. Dat is een chimpansee en dat is de knapste en de slimste van de hoop. Ik hoop dus dat hij me nog herkent!", lacht één van hen.

De Antwerpse Zoo en Zoo Planckendael zijn tot en met 31 mei alleen open voor abonnees. Een bezoek moet ook gereserveerd worden om het aantal mensen in het park te beperken. Via de websites van de parken kan iedereen vanaf vandaag tickets kopen en een bezoek reserveren vanaf 1 juni. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen