Burgemeester Huldenberg doet oproep naar getuigen van brandstichtingen: "Dit zijn geen kleine feiten meer"

De burgemeester van Huldenberg, Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) doet een oproep naar getuigen van twee brandstichtingen in het centrum van de gemeente. Tijdens het weekend heeft iemand brand proberen te stichten in het gemeentehuis, door brandbaar materiaal in het keldergat te gooien. En vorige nacht werd de zitbank achter de sporthal in brand gestoken.

"De nacht van zaterdag op zondag was er een eerste brandstichting in het gemeentehuis", vertelt burgemeester Danny Vangoidtsenhoven. "Ze hadden geprobeerd om brandbaar materiaal in het keldergat te duwen. Een van onze werkmensen die zondagmorgen het gemeentehuis binnenging, merkte een felle rookgeur. Gelukkig is er geen brand uitgebroken en was er alleen maar rookontwikkeling."

Tafel en zitbank in brand gestoken

Afgelopen nacht is er een tweede keer brand gesticht achter de sporthal, langs het riviertje de Ijse in Huldenberg. "Op de oever van de Ijse heb je een tafel met zitbank, en die hebben ze in brand gestoken", vertelt de burgemeester. "Je moet toch een redelijk groot vuur hebben om dat te doen branden, dus vermoedelijk hebben ze ook nog takken uit het bos gehaald. Onze gemeentediensten hebben de brandstichting vanmorgen opgemerkt en hebben het vuur gedoofd want het was nog altijd aan het smeulen."

Kinderen thuisgekomen met kleren die naar brand ruiken? 

"Dit zijn geen kleine feiten meer", zegt de burgermeester. "Dit is gewoon crimineel. Dit had zware gevolgen kunnen hebben. Ik wil een oproep doen naar mensen die iets gemerkt hebben. Ik wil de jongeren zeker niet viseren. Maar stel dat er ouders zijn die gemerkt hebben dat hun kinderen vannacht thuisgekomen zijn met kleren die naar brand ruiken, laat het weten, want dit kunnen we echt missen." Ondertussen is de politie de zaak aan het onderzoeken en ook camerabeelden worden bekeken. 

Meest gelezen