Zoo Antwerpen slaat cyberaanval af: "Koop zeker je tickets alleen op onze officiële websites"

Afgelopen weekend was er een cyberaanval op de website van Zoo Antwerpen. De aanval werd wel afgeslagen en de zoo benadrukt om alleen tickets te kopen via de websites van Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael. Sinds vandaag mogen dierenparken weer open, maar tickets en bezoeken moeten online gekocht en gereserveerd worden. 

Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael drukken hun bezoekers op het hart om alleen tickets te kopen via hun officiële websites en zich niet te laten verleiden door andere websites: "We zien dat er louche organisaties massa's tickets willen opkopen om met veel winst door te verkopen," zegt woordvoerder Ilse Segers. "Daarom willen we zeker benadrukken om alleen maar tickets en abonnementen op onze eigen, officiële websites te kopen."

Tickets online kopen en een bezoek reserveren zijn verplicht nu de dierenparken weer open mogen. Ook die waren ruim twee maanden dicht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het afgelopen weekend konden abonnees al een bezoek reserveren en vanaf vandaag kan iedereen dat.

Piraterij

Dat nieuws lokte blijkbaar veel volk en ook mensen of organisaties met minder goede bedoelingen: "Je ziet dan dat het reservatiesysteem wat onder druk komt te staan en afgelopen weekend kregen we te maken met een aanval van piraterij. Dan krijg je bijvoorbeeld te zien dat er nog 700 wachtenden voor jou zijn en dat klopt niet, dat is foute informatie", legt Segers uit. "We hebben die aanval wel kunnen afslaan."

De Zoo heeft momenteel geen weet van mensen die hun tickets toch via frauduleuze websites zouden gekocht hebben. 

Meest gelezen