Demir wil tweedeverblijvers opnieuw op hun eigendom toelaten

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir wil dat mensen die een tweede verblijf hebben, aan de kust of in de Ardennen bijvoorbeeld, daar zo snel mogelijk opnieuw naartoe kunnen. Door de huidige veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus is dat nog verboden tot zeker 8 juni. 

Op sociale media schrijft Demir dat dat verbod niet langer zin heeft. Ze verwijst naar uitspraken van experts en wetenschappers. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon steunt de oproep van Demir.

De burgemeesters van de kustgemeenten reageren opgelucht. Burgemeester Dirk De Fauw, in naam van alle kustburgemeesters: "Ik ben bijzonder blij dat de minister van toerisme geluisterd heeft naar de kustburgemeesters, toen we vorige week samen gekomen zijn in Brugge. Mensen met een tweede verblijf aan de kust kunnen op een perfect veilige manier naar hun eigendom komen."

Het blijft evenwel aan de veiligheidsraad om de knoop door te hakken. De eerste samenkomst van de raad is gepland op 8 juni.

Meest gelezen