Wekelijkse markt Diest verhuist naar locatie waar álle marktkramers kunnen staan

In Diest verhuist de wekelijkse markt tijdelijk naar de Kluisbergstraat. Door de coronamaatregelen zijn maximum 50 kramen toegelaten op een openbare markt. En op de nieuwe locatie kunnen alle 49 marktkramers naast mekaar staan, met voldoende ruimte tussen. 

Op woensdag 20 mei zal er opnieuw een markt zijn in Diest. Het stadsbestuur wil graag dat alle 49 marktkramers woensdag kunnen heropstarten. En daarom verhuist de markt naar de Kluisbergstraat omdat daar meer ruimte is. “Door de locatie met voldoende beweegruimte en bijhorende maatregelen zorgen we ervoor dat alles veilig kan verlopen", zegt schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde. "Het is een goede zaak dat marktkramers terug welkom zijn. Net als bij de winkels blijft veiligheid wel cruciaal."

Bezoekers worden geteld

De markt in Diest zal één ingang hebben. Daar staan twee desinfectiezuilen met voetbediening. Bezoekers zijn verplicht om hun handen te ontsmetten. En de bezoekers zullen ook geteld worden. Er mogen maximum 386 mensen op de markt rondlopen. Enkele medewerkers van de stad Diest zullen de social distancing controleren. En er zal éénrichtingsverkeer zijn voor de voetgangers.

Voor de marktkramers zijn mondmaskers verplicht. Ze mogen ook geen proevertjes aanbieden want eten en drinken op de markt is verboden. 

Meest gelezen