Videospeler inladen...

"Ik wens beetje meer geld om eten te kopen, want het is bijna op": Dylan uit kwetsbaar gezin getuigt over coronacrisis

De coronacrisis treft kwetsbare gezinnen nog meer dan anderen, zo bleek uit een onderzoek vandaag. De 13-jarige Dylan kan erover meespreken. Hij had aanvankelijk geen laptop om de aanlooplessen te volgen en liep zo een achterstand op. "Als ik één ding mocht wensen, dan is het iets meer geld voor eten", zegt hij in ons jeugdjournaal "Karrewiet".

Dylan zit in het eerste middelbaar en woont samen met zijn twee broers, zijn zus en zijn ouders. "Mijn papa werkt, maar is even werkloos geweest. Ondertussen moesten we wel eten kopen voor zes mensen en onze honden en katten", zegt Dylan aan "Karrewiet". "Dan blijft er niet veel over om samen iets te doen of een laptop te kopen."

En die laptop, die is vaak een probleem. Zo'n 80 procent van de kinderen en jongeren in een moeilijke thuissituatie zegt dat ze het moeilijk hebben met de online-aanlooplessen omdat ze geen computer of internet hebben of omdat de ouders niet kunnen helpen. 

Dylan heeft thuis wél een computer, maar een oude, die heel traag werkt. "Zo heb ik een achterstand opgelopen en kon ik niet goed volgen." Ondertussen heeft hij een laptop gekregen van een kinderwerking in de buurt, al vreest hij dat hij zijn jaar zal moeten overdoen. 

"Als ik één ding mag wensen, dan is het iets meer geld", besluit Dylan. "Ons eten is bijna op, met dat extra geld zouden we dan eten kunnen kopen."

Bekijk hier de volledige reportage uit "Karrewiet":

Videospeler inladen...

Meest gelezen