Videospeler inladen...

Eerbetoon van Canadees militair stuntvliegtuig loopt helemaal mis: toestel stort neer, 1 dode bij crash

Een eerbetoon van de Canadese luchtmacht aan de bevolking in moeilijke coronatijden is faliekant afgelopen. Een toestel van het stuntteam stortte neer tijdens een actie in Kamloops, in de provincie British Columbia. Een van de twee bemanningsleden is overleden.

In Canada zijn vliegshows van militaire stuntteams niet ongewoon. Ze worden vaak ingezet om aandacht te vragen voor het leger of om hulde te brengen op belangrijke momenten. Zo voeren de Snowbirds (zo heet het stuntteam van de Canadese luchtmacht, red) momenteel in het hele land shows uit om eer te bewijzen aan alle Canadezen voor hun inspanningen in de strijd tegen Covid-19.

Tijdens een van die acties is er iets misgelopen. Twee toestellen waren opgestegen op het regionale vliegveld van Kamloops, in de westelijke provincie British Columbia. Een van de twee toestellen raakte daarbij in de problemen. Op beelden op sociale media is te zien hoe het vliegtuig heel snel stijgt en daarna neerstort. Brokstukken kwamen terecht op een huis in Kamloops.

(tekst gaat voort onder de tweets)

Oorzaak nog onduidelijk

De piloot kon zich op tijd in veiligheid brengen door zijn schietstoel te activeren. Hij raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Het tweede bemanningslid kon zich echter niet meer redden. "Met pijn in het hart melden wij dat één bemanningslid de crash niet heeft overleefd, een ander is zwaargewond geraakt", schrijft de Royal Canadian Air Force op Twitter. "We zijn diep bedroefd en leven mee met de nabestaanden."

De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Het is het tweede ongeval voor het Canadese stuntteam in korte tijd. In oktober vorig jaar stortte een toestel neer in onbewoond gebied, net voor een show in Atlanta (Verenigde Staten). De piloot kon zichzelf toen redden.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de situatie ter plaatse: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen