Gezin met twee kinderen (3 en 7) ontsnapt aan uitslaande brand in Meerhout

Zondagavond heeft het gebrand in een appartement boven een nachtwinkel in Meerhout. Op het moment van de brand lagen de twee kinderen van het gezin te slapen. Zij konden samen met hun ouders op tijd ontsnappen. Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk. In het dak van het uitgebrande gebouw is asbest gevonden. Die wordt maandag door de gemeente opgeruimd. 

De brand ontstond omstreeks 21.40 uur in een appartement boven een nachtwinkel in de Veldstraat in het centrum van Meerhout. Op dat moment waren er vier mensen aanwezig. “Het gaat om de uitbater, zijn vrouw en hun twee kinderen”, zegt Nele Geudens, burgemeester van Meerhout (CD&V). “De kinderen zijn 3 en 7 jaar oud en moesten op hun kousenvoetjes snel het gebouw verlaten. Er waren ook enkele klanten in de nachtwinkel. Zij konden ook tijdig naar buiten.” Er raakte niemand gewond.

Asbest

De vlammen sloegen uit de ramen van het gebouw. De brand ontstond in de woonkamer, maar de oorzaak is nog onbekend. Het appartement is helemaal verwoest. Ook een kledingzaak die naast de nachtwinkel ligt, raakte beschadigd door de rook. Op het dak van het uitgebrande gebouw lag een dakbedekking met asbest. De gemeente zal die vervuiling maandag opruimen. 

Meest gelezen