Isabelle Nijs heropent kapsalon: "Geen woorden voor hoe blij ik ben"

Vandaag versoepelen er een aantal coronamaatregelen. Zo mogen kappers hun zaak weer openen. Isabelle Nijs is kapster en heeft haar eigen salon in Betekom. Ze heeft heel wat maatregelen genomen en is erg blij om haar zaak te kunnen heropenen. 

Kapsalons mogen vanaf vandaag weer open, maar er moeten de nodige maatregelen genomen worden. Zo moeten de kapper en klant verplicht een mondmasker dragen, en moet je ook op voorhand verplicht een afspraak maken. Isabelle Nijs, de ex-vrouw van veldrijder Sven Nys, gaat nog een stapje verder in haar kapsalon: “Ik heb mijn verkoopstand afgeplakt zodat mensen wel iets kunnen kopen, maar zelf niets uit de rekken kunnen halen. We hebben een eenrichtingsverkeer gemaakt in het salon en verscheidene stoelen verwijderd, zo zijn we met minder volk aanwezig per vierkante meter." 

Lijstje

Isabelle maakte ook een lijstje met dingen die ze van de klanten verwacht: “Mensen moeten wachten in de auto als ze te vroeg zijn. Hun jas moeten ze in de wagen laten en iedereen moet dus een mondmasker dragen zowel het personeel, de klanten als ik. We gaan geen drank serveren en tijdschriften liggen er ook niet. Als mensen wat willen lezen, moeten ze dat zelf meenemen. Aan de voordeur staat ook ontsmettinsgel.”

We hebben de klanten enorm gemist
Kapster Isabelle Nijs

Na twee maanden sluiting is Isabelle natuurlijk erg blij dat haar kapsalon weer open kan: “Er zijn geen woorden voor hoe blij ik ben. Ook mijn team heeft het werk heel erg gemist en  natuurlijk ook de klanten. Uiteindelijk was het leuk om tijd door te brengen met familie, maar het is fijn om nu het gewone leven weer op te pakken, of toch zo goed als.”

Meest gelezen