Getty Images

Kapster uit Westerlo opende vannacht al: "Mannen hebben geëxperimenteerd met tondeuse, vrouwen met kleurshampoo"

In Heultje-Westerlo heeft kapster Iris De Leender om één minuut na middernacht haar zaak 'Diferente' opnieuw geopend. Vandaag gaat fase 2 van de exitstrategie uit de lockdown van start en mogen kappers weer klanten ontvangen. Voor Iris was het alvast een pittige start: "Ik heb veel meer werk aan mijn klanten, omdat ze zelf geëxperimenteerd hebben", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

Kapster Iris De Leender was heel tevreden dat ze vannacht de deuren van haar kapsalon opnieuw mocht openen. Dat was bij de klanten niet anders. "Ik denk dat mensen nog nooit zo hard hebben uitgekeken naar een kappersbeurt als vandaag. Vooral mannen zijn duidelijk opgelucht. Zij vinden het heel belangrijk om op een regelmatig tijdstip hun haar te laten knippen. Dat merk ik ook aan de afspraken die gemaakt worden", zegt De Leender.

Kleurshampoo

Haar knippen in tijden van corona is toch ook een beetje wennen, vertelt ze.  "Iedereen droeg een mondmasker, dus dat is toch wel een beetje vreemd.  Het kapsalon is gelukkig groot genoeg, dus mensen spreiden om voldoende afstand te houden is geen probleem", vertelt De Leender.

"De grootste uitdaging was het haar van sommige klanten. Sommige mannen zijn iets te vlot met de tondeuse door hun haar gegaan. Vrouwen gaan dan weer enthousiast met kleurshampoo aan de slag, waardoor ons werk toch net iets moeilijker wordt", aldus De Leender.

Meest gelezen