Mannen staan terecht voor stiekeme foto's van naaktfeestje in Langemark-Poelkapelle

In Ieper staan 2 mannen terecht die vorige zomer in Langemark-Poelkapelle zonder toestemming foto's namen van een feestje met mensen zonder kleren. Op dat naaktfeestje, in een zomerbar tussen de maisvelden, waren ook de toenmalige schepen van Ruimtelijk Ordening en zijn echtgenote aanwezig.

De foto's werden verspreid via verschillende media en werden ook gebruikt om de schepen onder druk te zetten. "En die druk heeft hij wel degelijk gevoeld", zegt zijn advocaat Koen Bentein. "In volle verkiezingstijd kwam dat hard aan. Mijn cliënt heeft op de eerste gemeenteraad nadat die foto's verspreid zijn een uur lang vragen gekregen van de oppositie. Verschillende mensen hebben toen gezegd dat ze nooit meer met hem in een coalitie zouden stappen." 

De 2 mannen die de foto's namen, staan nu terecht voor onder meer voyeurisme en schending van de privacy. Over een maand valt het vonnis.

Meest gelezen