Radio 2

Markt in Diepenbeek bijt spits af: "Hopen zo goed mogelijk voorbereid te zijn"

Vandaag begint fase 2 van de versoepeling van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En dat is onder andere goed nieuws voor de marktkramers in Diepenbeek, want zij zijn bij de eerste die na twee lange maanden opnieuw naar buiten kunnen om te verkopen.

Vanaf vandaag mogen marktkramers, mits nog een aantal beperkingen, terug naar hun vertrouwde markten en pleinen. In Diepenbeek waren de eerste marktkramers al vroeg op post.  Toch zijn er nog een aantal voorwaarden waaraan ze moeten voldoen. Zo mogen er niet meer dan 50 kraampjes staan, moet social distancing gerespecteerd worden, moet er een circulatieplan zijn en de marktkramers moeten mond- en neusbescherming dragen. Ook klanten worden aangeraden een mondmasker te dragen.

En daar is toch wat organisatie aan voorafgegaan, zegt Michael Vanlangenaeker, ambtenaar lokale economie: "We zijn blij dat we de marktkramers opnieuw mogen verwelkomen. Het is wel heel spannend, want hier in Diepenbeek mogen we de spits afbijten. We hebben geen voorbeeld om te volgen. We kennen de wetgeving wel, maar we hopen zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Zo zijn er twee ingangen met ontsmettingsmiddel en alle andere voorzieningen"

(Lees verder onder de foto:)

Bang afwachten hoe de verkoop zal zijn

Annemie Plevoets, marktkraamster

Ook Annemie Plevoets is blij dat ze na twee maanden haar groenten- en fruitkraam weer kan opstellen: "Ik ben blij dat ik mijn klanten en mijn collega's terugzie. Het is wel bang afwachten hoe de verkoop gaat zijn. We weten allemaal niet wat ons te wachten staat. Ik heb zaterdag- en zondagavond wel al wat telefoontjes gehad met de vraag of ik vandaag terug mocht komen. En ik ben natuurlijk blij dat ik er terug sta."

Meest gelezen