Mondmaskerdieven opgepakt in Kortrijk

In Kortrijk heeft de politie een man en een vrouw opgepakt. De 2 hadden op 4 plekken mondmaskers gestolen uit brievenbussen. Medewerkers van de stad hadden ze nog maar net op de bus gedaan. 

De stad Kortrijk geeft, net zoals veel andere steden en gemeenten, gratis mondmaskers aan de inwoners om zich te beschermen tegen het coronavirus. De maskers worden verdeeld via medewerkers van de stad die ze van bus tot bus brengen. Maar een aantal ervan bleek al verdwenen voor de bewoners de tijd hadden om ze uit hun brievenbus te halen. Gelukkig kon de politie snel de 2 daders oppakken, na een tip van getuigen. Het gaat om een man en een vrouw die geen onbekenden zijn voor het gerecht.

Vorige week zijn er ook in Roeselare mondmaskers gestolen uit brievenbussen. De dieven daar zijn niet gevonden. De politie raadt  iedereen aan om zijn brievenbus goed in het oog te houden en de maskers er zo snel mogelijk uit te halen.

Meest gelezen