Gewapende man in Bovekerke ontsnapt terwijl politie met hem onderhandelt

De politie heeft afgelopen nacht urenlang onderhandeld met een man uit Bovekerke, bij Koekelare. Hij had zijn ex bedreigd en het leek er ook op dat hij zichzelf wat zou aandoen. Tijdens de onderhandelingen wist hij te ontsnappen. 

In Bovekerke bij Koekelare is de politie afgelopen nacht massaal uitgerukt voor een gewapende man die zich in zijn woning verschanst had. De ex-vriendin van de man had de politie gebeld: ze zei dat haar vroegere vriend haar met de dood bedreigde en ook de hand aan zichzelf wou slaan. Toen de agenten aanbelden bij het huis in de Noordstraat, deed de man niet open. Kort daarna viel er een geweerschot binnenin de woning. De politie besloot daarop om de straat af te sluiten en versterking te vragen. Tijdens de onderhandelingen met de man viel nog een schot. Toen de politie uiteindelijk besliste om de woning binnen te vallen, bleek het huis leeg. Waarschijnlijk had de man van 40 het huis al tijdens de onderhandelingen verlaten.

Ondertussen opgepakt

Vanmorgen kon de politie de man dan toch oppakken. Hij was terug naar huis gekeerd, maar had er niet aan gedacht dat er nog altijd politie in de buurt was. Ze hadden zich verscholen. De o nderzoeksrechter moet nu beslissen of de man aangehouden wordt.

Meest gelezen