Politie schiet man dood op straat in Aalter: "Hij liep met messen rond"

De politie van Aalter heeft vanavond een man neergeschoten die met een of meerdere messen op straat rondliep. Dat bevestigt het parket. De man is overleden. 

Het incident gebeurde rond 19 uur in de Weibroekdreef in Aalter. "Volgens de eerste vaststellingen liep er een man op straat met wapens. Het zou gaan om messen", zegt Delphine De Schepper van het parket Oost-Vlaanderen. Enkele omstaanders zagen dat en verwittigden de politie. 

Wanneer de politie de man wilde arresteren, deed er zich een schietincident voor. Wat er precies gebeurde, is momenteel nog niet duidelijk, maar volgens onze bronnen heeft de politie drie keer geschoten. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en probeerden de man te reanimeren, tevergeefs.

Er worden nu twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de onderliggende feiten: waarom liep de man met messen op straat? Een ander onderzoek gaat over het schietincident van de politie. 

De straat is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dat zal nog uren duren, want het onderzoek is nog volop aan de gang.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen