Rechtszaak van start tegen "Bende van Mega Toby en Sproetje"

In Antwerpen is vandaag de rechtszaak van start gegaan tegen de zogenoemde "Bende van Mega Toby en Sproetje". Dat zijn zes agenten en ex-agenten van de Antwerpse lokale politie. Ze worden vervolgd voor verschillende zware geweldfeiten. 

Zes agenten en ex-agenten van de Antwerpse lokale politie werden 4 jaar geleden door hun eigen collega's opgepakt na maandenlang onderzoek. Ze worden vervolgd voor zware diefstal, afpersing, racisme en slagen en verwondingen. De zes waren actief in Borgerhout en Antwerpen-Noord.

Ze zouden mensen zonder papieren opgepakt hebben en die naar een afgelegen plaats hebben gebracht. De slachtoffers moesten dan hun geld en hun gsm afgeven, soms onder bedreiging van een wapen. Toen de zaak aan het licht kwam, had burgemeester Bart De Wever het over één van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van het Antwerpse politiekorps.  

De zes zijn op dit moment niet meer actief bij de lokale politie van Antwerpen. Een van hen nam zelf ontslag, een tweede werd ontslagen en de overige vier werden geschorst. 

Meest gelezen