Radio 2

Robot ontsmet winkelkarren in AD Delhaize Roeselare

Sinds de coronacrisis worden in supermarkten de winkelkarren ontsmet door een personeelslid, maar in Roeselare hebben ze daar een robot voor. Het is het allereerste warenhuis in ons land dat de robot gebruikt.

Een aantal maanden geleden zouden we het niet voor mogelijk hebben gehouden, wachten op een winkelkar die ontsmet is. Meestal gebeurt dat door een personeelslid of jobstudent.  In de AD Delhaize hebben ze daarvoor een wel heel bijzonder personeelslid ingezet, namelijk een robot. Het gaat om een robotarm die zowel de boven- als onderkant van de winkelkar ontsmet.

"We gaan er van uit dat het nog een hele tijd verplicht zal zijn, dat karren ontsmetten. Nu is het een leuke taak voor ons personeel, omdat er veel sociaal contact is en mooi weer. Maar als het koud is en regent, dan zullen ze minder enthousiast zijn om de hele dag karren te ontsmetten", zegt zaakvoerder Geert Omez. 

Ook een robot heeft wel eens kuren

De zaakvoerder huurde de robot voor een maand om uit te testen. "Twee dagen werkte de robot feilloos, maar zaterdag wou hij niet meer opstarten. Vandaag komt de Nederlandse firma langs om de robot te herstellen."

Meest gelezen