Videospeler inladen...

Twee seizoensarbeiders zwaar verbrand bij brand in fruitloods in Sint-Truiden

Een zware brand heeft zondagnacht een fruitloods in Sint-Truiden vernield. Daar logeerden ook 31  seizoensarbeiders. Twee van hen zijn zwaarverbrand en naar een brandwondencentrum overgebracht. Enkele anderen zijn preventief naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd.

De oorzaak is nog niet bekend, maar het vuur ontstond rond twee uur in de loods in de Drie Gezustersstraat in deelgemeente Zepperen. Op de benedenverdieping zijn koelcellen en opslagplaatsen ondergebracht. De bovenverdieping is ingericht als logement voor seizoensarbeiders. Daar zou plaats zijn voor een 120-tal mensen. Hoeveel er aanwezig waren, is niet duidelijk. Twee arbeiders liepen zware brandwonden op. Ze zijn overgebracht naar het gespecialiseerde ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek. Enkele anderen zijn voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze hadden rook ingeademd, maar konden nadien weer naar huis.  

Grootwatertransport

Ondertussen woedde het vuur in alle hevigheid en werd het grootwatertransport afgekondigd. Daardoor kreeg de brandweer van Sint-Truiden versterking van tankwagens uit een heel aantal andere kazernes uit Limburg. Vanochtend werd nog altijd nageblust.  De schade in de loods is groot. De getroffen arbeiders kregen bijstand van slachtofferhulp. Voor hen is ondertussen een ander onderkomen gevonden. 

Meest gelezen