Wikipedia

Sportclubs kunnen trainen in tuin van gemeentehuis Boutersem

In Boutersem kunnen de sportclubs, die normaal gezien binnen trainen, dat nu buiten doen in de tuin van het gemeentehuis. Dat gebeurt natuurlijk volgens de voorschriften van de veiligheidsraad.

De gemeente kreeg heel wat vragen van sportclubs die normaal binnen trainen, maar dat evengoed buiten kunnen doen. Daarom besliste de gemeente om de tuin voor het gemeentehuis ter beschikking te stellen van die sportclubs. De tuin is groot genoeg zodat de nodige afstand kan gehouden worden. De leden van de sportclub moeten zich natuurlijk wel aan de algemene veiligheidsvoorschriften houden: niet met meer dan 20 mensen samen, mét een trainer en genoeg afstand tussen elkaar. 

Binnenkort worden er zo lessen pilates en tai chi gegeven in de tuin van het gemeentehuis, en dat is belangrijk zegt schepen van Sport Maarten Devroye (N-VA): “Het is vooral de bedoeling om weer zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Sport is belangrijk, zeker in coronatijden. Dus dan is het voor ons heel belangrijk dat we alle mogelijkheden benutten. Daarom dat we de tuinen, die sowieso publiek toegankelijk zijn, opstellen om lessen te geven. Waarom zouden we het niet doen?”

Gratis

De lessen worden telkens een uurtje gegeven, verspreid van elkaar en ook gespreid over de week. “We willen elke club en elke verenging in Boutersem de mogelijkheid geven om zoveel mogelijk hun activiteiten weer op te starten, rekening houden met de voorschriften van de veiligheidsraad natuurlijk. De tuin staat vrij te beschikking, er staat geen betaling tegenover”, aldus schepen Devroye. 

Meest gelezen