Stad Leuven helpt de scholen bij het organiseren van noodopvang

In Leuven kunnen de scholen hulp krijgen van de stad bij het organiseren van noodopvang. Heel wat scholen hebben mensen te kort voor de opvang van leerlingen. En daarom stelt de stad vrijwilligers ter beschikking die de scholen komen helpen. 

Heel wat kinderen krijgen vandaag opnieuw les op school. Maar voor leerlingen die nog thuis zijn, moet er ook nog online les gegeven worden. En daarnaast moet er ook noodopvang voorzien worden. Daardoor is er in sommige scholen een tekort aan personeel. Het Leuvense stadsbestuur stelt mensen ter beschikking die kunnen bijspringen in de Leuvense scholen. 

Oproep naar vrijwilligers

"We stellen eigen personeel ter beschikking, zegt schepen van onderwijs Lalyn Wadera. "Dat kunnen mensen zijn die werken in de naschoolse opvang. En we hebben ook een oproep gedaan naar vrijwilligers, mensen die in het jeugdwerk actief zijn of die een opleiding leerkracht volgen bijvoorbeeld. Zij kunnen gaan helpen in de scholen die extra personeel nodig hebben. En we stellen ook lokalen ter beschikking voor scholen die plaats te kort hebben om leerlingen op te vangen."

Meest gelezen