OH Leuven/ Plumb Images

Terugwedstrijd voor promotie naar 1A tussen OHL en Beerschot wordt mogelijk in het buitenland gespeeld

Peter Willems, de CEO van de Leuvense  voetbalclub OHL, sluit niet uit dat de terugwedstrijd tegen Beerschot voor promotie naar 1A in het buitenland wordt gespeeld.  Dat zei hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Door de anticoronamaatregelen is het niet eenvoudig om de wedstrijd te organiseren.  Wegens de coronacrisis zijn sportwedstrijden in ons land tot eind juli verboden.  Dat verbod kan nog worden verlengd. Komt daarbij dat de nieuwe voetbalcompetitie begin augustus van start gaat.

Oud-Heverlee Leuven en Beerschot hebben er alle belang bij dat de terugmatch wordt gespeeld.  Vrijdag besliste de Algemene Vergadering van de Pro League dat Westerlo promoveert als de terugwedstrijd niet doorgaat. De CEO van OHL reageert met 'ongeloof' op die beslissing. "Er is geen enkele juridische of sportieve grond om te beslissen dat Westerlo zou promoveren als wij onze terugmatch niet spelen", zegt Willems, "ik vermoed dat ze die beslissing namen om ons onder druk te zetten. Ze doen er alles aan om ons die terugwedstrijd te laten spelen." Beerschot won de heenmatch thuis met  1-0. De terugmatch in Leuven werd wegens de coronacrisis afgelast.  Als er door de coronamaatregelen geen mogelijkheid is om de wedstrijd in ons land te laten spelen, dan denkt OHL eraan om naar het buitenland uit te wijken.

Welke spelers?

Het is voor OHL niet gemakkelijk om een ploeg samen te stellen voor de terugmatch en voor de nieuwe voetbalcompetitie. "We zijn aan het bekijken welke spelers we hebben", legt Willems uit,  "welke spelers einde contract zijn, van welke spelers we het contract willen verlengen, welke nieuwe spelers we willen aankopen en dat zonder te weten of we volgend jaar in 1A of in 1B zullen spelen. En sommige spelers willen pas toehappen als ze zeker zijn dat we promoveren. Dat is heel moeilijk."

Fit

De spelers van OHL kregen tijdens de lockdown individuele programma's en materiaal, zoals fietsen en gewichten, om hun conditie op peil te houden. Sinds een week is OHL ook begonnen met individuele fysieke testen om na te gaan hoe fit de spelers zijn.

Meest gelezen