MAARTEN DE BOUW PHOTOGRAPHY GCV

Vanavond start Nederlandse remake van "Dertigers": "Soms vonden ze ons scenario té Vlaams"

Op NPO3 kan je vanavond kijken naar de Nederlandse remake van de populaire één-reeks 'Dertigers'. Acteur Kristof Goffin die in de Vlaamse versie Alex speelt, kon al een aflevering bekijken. "De Nederlanders hebben tips en tricks gekregen van onze regisseur en schrijvers", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

"Ik heb al een eerste ruwe versie gezien van de Nederlandse 'Dertigers'", zegt acteur Kristof Goffin in "Start Je Dag". Hij speelt in de Vlaamse versie de rol van verpleger Alex. "Hun openingsscène was een copy-paste van hoe wij het gefilmd en gespeeld hebben. Heel vreemd om te zien. Maar de Nederlanders hebben gelukkig niet alles een-op-een overgenomen", vertelt Goffin. "Sommige personages heten anders of verhaallijnen krijgen een twist. De makers vonden dat een aantal zaken té Vlaams waren voor een Nederlands publiek. Daarom ben ik heel benieuwd om meer afleveringen te ontdekken."

Belgische crew helpt Hollanders

De Nederlanders hebben voor hun remake een beroep gedaan op de Belgische ervaring. "Wij nemen 'Dertigers' op met één camera. Dat is vrij ongebruikelijk en de Nederlanders hadden er wat problemen mee. Onze regisseur is zelfs naar de set in Amsterdam getrokken. Er was ook regelmatig contact tussen de productieteams", zegt Goffin op Radio 2 Antwerpen. Het resultaat van de Nederlandse 'Dertigers' kan je vanavond bekijken om 20u25 op NPO 3. 

De opnames voor onze derde reeks zijn uitgesteld door het coronavirus

Kristof Goffin

Opnames derde reeks uitgesteld

Intussen liggen de opnames voor de derde reeks van 'Dertigers' in Antwerpen stil. "We zouden over een tweetal weken beginnen draaien. Maar in deze coronatijden is dat uitgesteld. Een datum is er nog niet. Net zoals de collega's van 'Thuis' hebben we een testdag gehouden", zegt Goffin. "We hebben scènes uit de tweede reeks opnieuw opgenomen met veiligheidsmaatregelen. We houden afstand en dragen mondmaskers als we niet in beeld zijn. We knuffelen ook niet, wat voor de vriendengroep uit 'Dertigers' toch vreemd is. Nu is het afwachten hoe de montage er op beeld zal uitzien en of we toch kunnen opnemen wat we nodig hebben voor de reeks."

Meest gelezen